måndag 2 november 2009

Svaren 1-15

Hej, jag tycker din blogg är fantastiskt fin, vilket jag hoppas du förstår, varför jag fortsätter läsa den :) jag klurade över, läste i nåt tidigare inlägg av dig att du önskade att du resonerade annorlunda när du var yngre. hur gjorde du för att komma mer till insikt, att liksom inse värdet i dig själv och vad du själv ville? jag hoppas du förstår lite vad jag menar, jag tkr det är svårt att sätta ord på det.. :) keep up the good work.
Ja vad hände, ett sjukt tråkigt men sant svar är att jag blev äldre. Men det jag menade när jag skrev att jag önskar att jag hade resonerat annorlunda när jag var yngre är mest sånt man kommer till insikt om senare, när man har tid att tänka och när andra saker kommer i vägen. Jag hade tex önskat att jag hade förstått hur bra jag var, att jag inte hade behövt stanna i ett förhållande som jag hatade bara för att jag var rädd för att bli ensam. Eller att jag inte behövde sluta äta bara för att bli snygg, sådana saker.

2. Vilka är dina finaste flicknamn (för bebisar alltså)?Och pojknamn näst efter August & Julian?
Rut, Edith och Elsie. Julius tycker jag också är hemskt fint.

3.Bloggen din er fantastisk! Det er så godt å kikke litt inn i andres hverdag. Særlig når det ser så fint ut som i deres. Hvordan begynte du å spille skiver på utesteder? Og hva tenkte du når du fant ut at du var gravid? Hva jobber David med? Hva er det godeste du kan spise og drikke, og hva er din yndlingsblogg?
Tack snälla. Ja det började med att min bästa vän och jag blev så sjukt sugna på att få spela bra musik så vi startade Äktenskapet och hypade oss själv nåt så jäkulst. Det gick bra, och på den vägen är det.
IMG_0133.JPG
Jag blev glad men nervös när jag fick reda på att jag var gravid, även fast det var planerat.
David är försäljningschef på ett företag här i Umeå.
Det godaste jag vet, oj, valfri hemlagad mat, gärna vegetarisk husman, köttigt-vegetarisk kost är lite min melodi. Dricka; vatten eller julmust. Eller rödvin. Tndlingsblogg? Betyder den favoritblogg, i så fall är det just nu Linus fremin som jag hittade genom min vän Elin.

4. gillar dig, du är bra. undrar om hur du och fästman (för det är han väl nu?) träffades? och hur resonerade/ar ni runt att skaffa barn och föräldraskap? pratade ni mycket hur ni skulle klara jämlikheten, hålla kvar kärleken osv när ni fick barn? och isf, hur har det gått? håller på dig! och snygg är du också.
Det finns en inlägg om hur jag och David blev tillsammns, här.
August och Julian var planerade, vi trodde nog inte att jag skulle bli gravid så fort som jag blev men dom var mycket välkomna. Dock trodde vi ju så klart att det bara skulle vara en unge i magen. Vi pratade mycket om jämlikhet och hur vi skulle syra upp vardagen och så när jag var gravid, vi bestämde på en gång att vi skulle dela 50/50 på ledigheten även fast David tjänar betydligt mycket mer än mig. Dessutom stannade D hemma rätt länge i börjar och eftersom jag inte ammade fick vi dela på hel den biten också. Jämlikhet för mig, i ett förhållande alltså är överenskommelser, respekt och ödmjukhet. Då klarar man allt. Och hur vi håller håller kvar kärleken? Vi har sex, har barnvakt så ofta vi behöver och vi gör saker med varandra och med andra.
IMG_0027.JPG
IMG_0027.JPG
Vi skrattar, bråkar och ser serier som gör oss glada. Dessutom är vi bästa vänner.
IMG_0002.JPG


5. Hej! Kul med frågestund.. Jag funderar på det här med jobb, utbildning och sånt.. Vet ju att du jobbar i en butik, men har för mig att du nämnt något om att du vill jobba med sex och samlevnadsfrågor eller liknande.. Stämmer det? Är tanken att du ska utbilda dig så småningom eller hur tänker du kring det?
Ja det stämmer, jag skulle vilja jobba som nån slags sexualupplysare, kan tänka mig att jag skulle vilja jobba med rfsl ungdom tex. Men vi får se, det ligger en bit in i framtiden.

6.När du fick veta att det låg två barn i din mage: Hur kändes det?
Du det kändes helt galet, jag trodde först att barnmorskan menade att mitt barn hade två huvuden och en kropp innan det slog mig att han menade att det var tvillingar. Jag skrattade och grät om vartannat och när jag såg Davids lyckliga ansikte blev jag lugn. Fast på ett ojgudvadhändernu?-sätt

7. Hur träffades du och David och hur länge har ni varit tillsammans?
terdav.heart.klar.0
Vi träffades på stan coolaste dansgolv för 5 år sen ungefär


8. Om du var tvungen att välja ut tre favoritböcker vilka skulle det vara?
9100574465
9789515008817
1206286916_mig-ager-ingen

9. Vilka är dina tre drömjobb?
1. Florist
2. Sexualupplysare
3. Nåt kreativt som jag inte kommit på än.

10. Om du inte bodde i Umeå var skulle du vilja bo då?
Göteborg eller i nåt annat land. Men det lär aldrig hända så länge AJ bor hemma.

11. Vilken är din favoritplats i Umeå?
IMG_0105.JPG
Fin fråga. Jag älskar hamrinsberget, där har jag dansat galet många gånger, jag tycker om baggböle för det är så vackert där, sen gillar jag valfri plats vid älven. Jag tycker om höger sida i rådhusparken. Och så trivs jag här, där jag bor. Både min lägenhet men också hela den här sidan av stan, öst öst öst.

12. Hur var din uppväxt?
Oj, mäktig fråga. En kort version. Skilsmässobarn vid 4-års ålder. Då med två syskon, storasyster och storebror. Mamma blev tillsammans med Min lillebrors pappa som jag tycker mycket om. Var hos pappa varannan helg(80-tals fenomen?), flyttade till Umeå från Österbybruk när jag skulle fylla 10. Träffade min pappa väldigt sällan och kände ett starkt avund mot min lillebror som fick träffa sin typ varje vecka trots att han bodde 65 mil bort. Typ så.

13. Vilken är din favoritfilm?
Tråkigt svar men jag har sjukt många, men jag älskar allt med David Lynch, jag njuter av vackra filmer, har haft en sjukt pretto filmsmak tills för några år sen när jag bara, äh skit i det här och blev mer öppen. Men jag tar gärna avstånd från menlösa filmer som inte ger nåt, jag vill känna nåt när jag ser film.

14. Vad tjänar du?
Haha sjukt rolig fråga från en anonym dessutom. Ja du, på mitt Ica-jobb tjänar jag mellan 15-18000 och på mitt dj:ande får jag mellan 1000-4000 kr/gång.

15. Fina, fina du. Här kommer en fråga: Kan inte du ge tips på en tänkvärd fars dags present?
Åh i wish, av hela mitt hjärta skulle jag vilja ge dig ett bra tips men det är så svårt. Men fotoautomatsbilder på dig och ditt barn skulle han nog gilla. Det skulle jag gilla att få iaf.

1 kommentar:

MANNY-KEN sa...

Ja! Vad fint. Det känns analogt och bra. Jag ska meddela vad det blev sen.