torsdag 19 november 2009

Att våga bara en "manlig" pappa

"Det här är kanske känsligt att ta upp i vårt jämställda land, men jämställdhet innebär väl ändå inte att det kvinnliga och manliga ska försvinna och allt bli neutralt. Det blir fel då den ena eller den andra blir allt för dominant. Precis som kvinnor kan blir nedtryckta av sina män så tror jag att många män i dag är nedtryckta av sina kvinnor, på ett eller annat sätt."

Ja för det går verkligen att jämföra VERKLIGEN!

Hurven.

5 kommentarer:

Oldandbony sa...

"Jämställdhet är där kvinnan får vara mamma fullt ut och där mannen får vara pappa fullt ut". Que? Fast förstår man att skribenten är pastor så blir allt plötsligt mkt mer logiskt. Tvi.

ruutha sa...

Han och Anna Anka låter ju som en perfect match. Mums!

Lisa sa...

Och så typiskt att hans tre söner beskrivs som "vilda"...

Candy sa...

Enligt mig är jämställdhet att man inte tillskriver människor manliga eller kvinnliga egenskaper på sättet som många gör, och att ingen blir diskriminerad pga. sitt kön.

Jag förstår dock inte varför det inte skulle gå att jämföra män som trycker ner sina kvinnor med kvinnor som trycker ned sina män. Enligt mig är båda formerna lika illa, jag ser det som ojämställdhet människor överlag och inte mellan könen. Jag är lite trött på allt snack om "kvinnor diskimineras", lika trött som jag är på snacket om att "män diskrimineras" även om det sker mer sällan att man pratar så. Överhuvudtaget gillar jag inte att snacka i de termerna, hela samhället är orättvist och inte bara mot kvinnor. Enligt mig blir det ännu mer kategoriserande att dela in i grupper så här.

Men jag kanske ska läsa hans inlägg för att få veta lite mer hur du tänker. =)

Candy sa...

PS: Jag antar att han skulle tycka det var fruktansvärt om någon av hans söner kom ut som homosexuell. Han snackar ju om hur viktigt det är med en närvarande pappa. HUR skulle det gå för lilla barnbarnet om de tvingades växa upp med TVÅ pappor? =O