tisdag 20 oktober 2009

Öppet brev till dig som känner dig träffad.

En kille på mitt jobb, vi kan kalla honom Alexander, sa till mig förra veckan att han inte ville läsa ordet manshat nåt mer i min blogg. Mhm tänkte jag, det har ju som du inte nån rätt att begära från mig men kör till då eftersom du är snäll och fin.

Men Alex Alex, hur ska jag kunna låta bli när män gång på gång beter sig som rumphål mot kvinnor. Jag känner ofta sånt stark förakt mot gubbar, och dom ger mig bara mer och mer att bygga det här föraktet på. Du är inte inräknad, inte heller de killar/män/gubbar som kan bete sig, de som inte hatar kvinnor.

Mvh Teres

8 kommentarer:

TMKS sa...

Alltså en gång för alla, vad är grejen med män som inte kan ta ordet manshat? Herregud vad känsliga de är. Kvinnor har stått ut med diverse påhopp genom tiderna men direkt man gör som de så blir det ramaskri.

De flesta män som är insatta i kvinnofrågor tar det helt cool när man pratar om dem som grupp. De har accepterat och fattat. Ett råd kan vara att läsa en lättsmält bok i ämnet (ex. med uppenbar känsla för stil!) och umgås mer med män som är bra och insatta. Då behöver de inte känna sig så förorättade nästa gång och vi kan ta tag i problemet tillsammans.

Kråkan sa...

T och T - high five!

Candy sa...

Hat är aldrig trevligt, men man kan inte hjälpa att man känner det ibland, mot olika grupper eller mot olika människor. Jättetråkigt, men tyvärr har det alla möjliga trista orsaker. =/

Du får ju skriva vad du vill i din blogg, men jag kan kanske förstå Kalle på ett sätt. Manshat är direkt inget trevligt ord. Liksom negerhat, muslimhat, invandrarhat, kvinnohat och homohat heller inte är det. Det klingar illa, som om man hatar hela den gruppen av människor.

Ang. det TMKS skriver tycker jag det är aningen tragiskt om man ska försvara sitt manshat med att kvinnor fått stå ut med hat i alla tider. Ungefär som om en mobbare skulle försvara sin mobbning med att han/hon blivit mobbad. Lika trist det.

Teres sa...

Candy: Men det som är grejen är att jag riktar mitt manshat mot just de män som beter sig som svin helt enkelt, jag säger inte det rakt ut till varje kille jag träffar. Det kanske inte är så pk men ibland behöver man få slänga ur sig saker som gör en irriterad, arg och besviken, och då väljer jag det här ordet.

Anonym sa...

Skulle uppskatta om du använde ett namn på din arbetskamrat som ingen på ditt arbete har. Kalle är ett smeknamn på Karl. Och som du nog vet så kallas han Kalle på alla andra ställen än ditt på jobb. Och så vitt jag vet så e han ingen som ogillar ordet manshat eller har haft några som helst synpunkter på dina åsikter. Välj bättre namn nästa gång!

Candy sa...

Okej, jag förstår vad du menar. Menade bara att jag kan nog se det ur hans synvinkel också, just för att själva ordet är negativt laddat.

Människohat i allmänhet kanske vore bättre? ;) själv hatar jag människor i allmänhet, haha. Mänskligheten skrämmer mig. Så även jag själv, då jag tillhör den.

Teres sa...

Käraste Anonym: Jag tänkte inte ens på Karl, men sure, känns Alexander bättre så kör vi på det.

Amanda sa...

Word!