måndag 12 oktober 2009

Man måste säga ifrån.

Idag fick jag säga åt en gubbe på skarpen, i ren ilska tillåme. Det handlade om en man som föreläste för oss(jobb-relaterat)om snatteri och andra grejer. Han börjar med att säga att man aldrig, aldrig ska dra förutfattade meningar om vem som är snattare. Bla bla bla på vilket han fortsätter
Ja det finns ju en viss grupp, jag vill ju inte nämna namn MEN kvinnorna bär ofta stora vida kjolar med påsar(?)under, som alltid snattar saker, de plockar på sig i kjolarna och kommer alltid undan med det...

Jag kände i hela min kropp hur det lixom kokade och jag höjer rösten och påpekar att om vi nu inte ska döma vissa människor pga av utseende eller beteede, hur kan du då stå där och dömma ut en hel folkgrupp?

Minns dessvärre inte vad han svarade med han var säkert gubbig på nåt vis, senare väljer han också att understryka en incident där the bad boy var en invandrare. Mycket viktigt att påpeka tydligen.

7 kommentarer:

Clara sa...

Så irriterande!
Själv var jag på en liknande föreläsning där föreläsaren sa precis tvärtom, att de som oftast snattar är de grupper vi inte tror. Ex. var mammor med barn en av de vanligaste grupperna enligt honom, likaså var medelålders män inte alls ovanligt. En viktig grej som jag tog med mig är att det är mindre än 3% som snattar, dvs en väldigt liten grupp. Skönt tycker jag, jag vill gärna tro gott om människor!

Lisa sa...

Man blir arg. Jag blir så arg. Jag avskyr sånt... Hörde bara idag kommentaren "du vet, "dom" kan ju inte simma". Om en tonårspojke från Palestina. Vilka dom undrade jag. Tonåringar? Människor från Palestina? Är det verkligen sant!? Finns det ingen där som kan simma!!!!

För inte så länge sedan såg tyvärr jag hur två kvinnor från just den etniska minoritet du syftar på stal flera limpor cigaretter på konsum nära mitt hem. Skit, tänkte jag. Nu måste jag gå och säga till personalen. Och befästa stereotypen. Och nu berättar jag det här och gör samma sak. Skit också.

Är ett stort fan av din blogg!
Simma lugnt.

Malin sa...

Åh, vad bra att du sa ifrån! Ofta hör man något korkat, är tyst och SEN kommer man på 1000 saker man kunde ha sagt...

Hanna K sa...

Bra Teres! Det är rent ut sagt förjävligt vad de finska romerna får utstå i det här landet. Det är så inrotat i folk att man aldrig ens hör nåt annat sägas om dessa människor. Man hamnar i en sjuk försvarsställning där man måste påpeka att "alla inte är såna". Utöver detta verkar det inte finnas nåt intresse för romernas existens över huvud taget. Vad är det här för årtionde egentligen?

Charlotte sa...

Fy vad arg jag blir när jag hör sånt här, dumma gubbe. Lite kul dock att han sa att dom alltid kommer undan med det! Hur vet han då att de snattar?

Linnéa sa...

Han var riktigt irriterande och sa emot sig själv vad det gällde att inte dra förutfattade meningar om folk och vara diskriminerande...

Gillar din blogg! :)

The Cobra sa...

Människor ... ;)