tisdag 14 april 2009

Herreligen.

Tydligen får min inte säga unge om sina ungar. Pretto schmetto, jag säger unge men älskar dom precis lika mycket som du älskar dina.

8 kommentarer:

Tant Brun sa...

Unge är ju supercharmigt. De som tycker och tycker en massa kan ta sig i *där solen aldrig lyser*. Jag säger också unge. Älskade unge. Till och med skitunge. Tror inte han missförstår min kärlek det minsta. Inte dina killar heller ... :)

Teres sa...

Precis, unge är charmigt!

Joanna sa...

mäh.
klart man får.
jag säger ungen om mitt ofödda barn.
hur kärleksfullt som helst.

min pappa ropade alltid "ungar" när han ville att vi alla skulle komma.
hur kärleksfullt som helst och inte det minsta beordrande?
nej, men inte elakt i alla fall.

a.m.o. sa...

Skrev ett inlägg om det här för något år sedan. Minns inte på vilken blogg bara, men jag minns att de flesta höll med mig om att unge är hur kärleksfullt som helst! Men säger man det högt på stan eller på t.ex. Öppna förskolan då höjer folk på ögonbrynen, men det kunde jag inte bry mig mindre i. Mina ungar, andras barn! YES!

Bonnieto sa...

När jag jobbade på dagis fick inte vi säga "unge" till ungarna. Jättekonstigt, min mamma har alltid kallat mig för "onge", jag har aldrig tänkt att det varit något annat än kärleksfullt. Mina barn ska också bli ongar dom också.

Hanna sa...

Vem säger att man inte får säga unge? Unge är ett fantastiskt ord. Ungar är nästan ett ännu bättre ord..

Fatima sa...

Mäh, nu blev jag nästan stött. Vad skulle det vara för fel på unge? Vilken fisförnäm människa tycker det? Mamma har alltid kallat mig för unge och det är lika med massor av kärlek.

Teres sa...

Skönt att vi är överlägset många som håller på ordet unge. Det var 2 stycken jag mötte på jobbet som båda reagerade över ordet. Den ena blev typ arg över att jag använde det och den andra kollade lite snett så där överlägset som vissa kan.