söndag 22 februari 2009

Den här dagen har känts som en utdragen död.

Det började i morse, magont, katarrjävulen. 
Jag tog min lunchlåda och åkte buss till jobbet ändå. Efter tio minuter la jag mig i fikarummet för att vila bort det onda, det gick inte bort. 
Efter en timme tog jag bussen hem. Sen dess har jag legat på soffan och försökt hålla illamåendet borta och stresstankarna borta och magontet borta. Usch för det här.

Jag har fått tips om tesorter och tabletter, men jag vill ha nåt som verkar direkt när det sätter igång, jag vill kunna ta hand om mina barn nu när jag blir mammaledig om en vecka. Jävligt svårt att hålla oro och stress borta. Fan för att vara kvinna med en dålig kropp.

(förlåt för min bitterhet, det går över)

10 kommentarer:

a.m.o. sa...

Teres du är välkommen hit med dina ungar. Sockertoppen och jag kan underhålla dem medan du ligger i den ärtgröna soffan och dricker hälsosamt te! Det enda du behöver göra är att ta bussen hit, vilket går i ett nafs!

TMKS sa...

Hjärtat, jag kan berätta allt jag vet om hur sånt här funkar om du vill. Jag kan lyssna när du klagar och jag kan sitta tyst bredvid och bara pilla dig i håret om det är vad du behöver.

L sa...

magkatarr är lömskt och tar rätt lång tid att komma över om det "brutit ut" ordentligt tyvärr. Mina tips är: käka losec eller zantac i 2 veckor kombinerat med tex renni om du har halsbränna/ont i solar plexus. Andra grejer som kan funka är yoghurt med bakterieflora...och ät små små portioner mat och ofta för när du äter massa mat på en gång så chockar du magen att börja producera massa magsyra som sen gör dig sjuk. Undvik lök och kryddstark mat. Försök göra andningsövningar, lyssna på eckhart tolle mp3 eller vad som helst som får dig att slappna av - flera gånger om dagen. Detta är vad som hjälpte mig men det tog omkring ett halvår innan jag kunde säga att jag mådde normalt igen. Krya på dig!

Anonym sa...

När jag fick magkatarr provade jah kieselgel från hälsokosten. Drick lite innan måltider eller så ofta du behöver, efter ett par dagar märks skillnaden - skönt för magen.

Tack för en bra blogg.

Andrea sa...

Hej söt. När jag fick karatt attack och ringde akuten så sa det tillmig att dricka varm mjölk, vilket jag gjorde. Det gick över på en halv minut. Kan vara värt att testa?

Kram

underbaraclara sa...

Stackare. Nu kommer jag ihåg att jag drömde om dig och Joel inatt. Jag besökte er på Maxi och fick hoppa in och jobba extra. Du hade en alldeles för liten stol där stjärten inte fick rum. Så jag skällde ut chefen, snodde hans stol och gjorde inbrott. FY FARAO vad sjukt inser jag nu.

fia sa...

Hej Teres! magkatarr är misären själv, i förra veckan fick jag utskrivet Omeprazol av en läkare på vårdcentralen och det är rena magin! En tablett och vips så är det onda borta. Så besök herr eller fru doktor, jag lovar att det blir bättre. Och direkt vid symtom så tar jag dom nu. Ett annat tips jag fick av sjukvårdsupplysningen när jag trodde att min mage vände sig bak och fram var att en sked grädde kan lugna. Hoppas det löser sig! // fia

Teres sa...

Tack alla för era snälla ord och superbra råd.

Fia: Jo när jag var hos läkaren skrev dom ut omeprazol men för mig har det hjälpt föga, ska dock ta den i en månad så det blir kanske bättre.

Clara: haha vilken rolig dröm!

www.vardagsmat.blogg.se sa...

Proviva shots (hur banalt det än låter) fungerar nästan samma sekund man häller den i sig. Annars är omeprazol en livräddare.

/Magsåret

Dynamitharry sa...

Jag har också magkatarr, så jag vet hur det känns. Jag äter omeprazol, men de är inge vidare när magontet kommer sådär. Men jag hittade sugtabletter som heter Rennie på apoteket. De börjar verka efter bara någon minut och håller sedan i en timme eller två! så om du fortfarande har problem så föreslår jag att du köper såna!