måndag 20 december 2010

En bättre sort

_MG_3361
Den nya tidens män bakar vegetariskt skinka istället för surbröd.

7 kommentarer:

s sa...

jag lyckades hitta camino-receptet på vegetarisk skinka för ett par dagar sen i din blogg! är det samma recept som används i år eller finns det några bra tips på vägen för en som aldrig prövat på dej förut?

Magdalena sa...

Håller med! Har du skrivit ut det receptet någon gång? Skulle gärna prova att göra en sådan..

Annika sa...

Hur går det där med vegetarisk skinka till egentligen? Önskar att jag hade en själv nämligen.

Johanna sa...

Kan vi inte få recept, snälla rara!

lovisienstadt sa...

Skål för den nya tidens män!

Och nu ska jag berätta om en dröm jag hade inatt. Den kommer ta upp en del plats i ditt kommentarsfält, men jag tror du kommer gilla allt i den utom en liten detalj, så jag kör på:

Jag drömde att jag kom till ett café där jag ville söka jobb. Allt var jul och fridfullt, cafeet var smyckat och pyntat. Jag satte mig ner i en korgstol, mittemot cafeets två chefer. Du jobbade på cafeet, Teres! Och här är detaljen du kanske inte kommer gilla: din frisyr var en klassisk "fräck" inlandsfrisyr - lång hockeyfrilla med TVÅ färger! Brunt hår i tunna testar över ryggen, över allt en blond kalufs. Men nog om det, tillbaka till drömmens egentliga mening:

Du jobbade den här dagen, gick fram och tillbaka över golvet och gnolade, ställde fram bord och stolar. Det var precis efter stängningsdags. En av cheferna sa nåt glatt till dig, jag vinkade. Lite nervös var jag, jag skulle ju söka jobb. En bit in i intervjun (den gick väldigt bra) sa en av cheferna, högt:

- Du har många bra egenskaper. Teres däremot, hon kan inte hålla ordning! Det är jätteirriterande!

Du stod två meter från oss när hon utbrast detta, jag blev helt kall inombords.

- Jag tycker inte alls om henne! gnällde den andra, trots att hon var väl medveten om att du hörde (P.S. Bonusdetalj: båda såg ut som Jessica Zandén när hon spelade Rebecca Bovallius i första säsongen av Skilda Världar).

Efter att de sagt de här grejerna, mobbat dig mitt framför ögonen på mig som var tilltänkt nyanställd, brann jag av totalt. Ställde mig upp, svor till och började hålla ett långt tal om vilka vidriga människor de var som mobbade en anställd, att de tryckte ner kvinnor som redan var en utsatt grupp på underbetalda arbeten, om att de inte var värda en god jul ens en gång. Minns att de blev jättesmå i sina stolar. Och att jag blev helt lugn inuti. Du släppte allt du hade för händer och stod rak i ryggen och stirrade ut cheferna. Sen vaknade jag ur drömmen, men hade jag sovit ett tag till hade drömmen så klart slutat med att du vält några stolar i ilskan, och att vi sedan tillsammans tågat ut.

Den här drömmen handlar nog inte om att jag ser dig som en person som inte kan jobba på ett café, snarare tvärtom. Vi känner ju inte varandra så väl! Tror bara att du råkade hamna där och blev ansikte på något som jag var tvungen att ta tag i. Den här drömmen blev en del av mitt bearbetande av tidigare jobb. Det som aldrig fullbordades i verkligheten fick fullbordas nu. Och jag tycker det var extra roligt att just du var med i drömmen, i tvåfärgat hår, och en slags symbol för styrka och att stå upp för sig själv och andra. Slut på meddelandet!

Alex sa...

Men HUR?

Teres sa...

S: Ja men vad bra, nej det är precis samma recept, jag kan dock tycka att man kan slänga i en gnutta salt till, men det är ju efter tycke och smak! Hoppas det går bra, den är sjukt värd. jag lovar.

Magdalena: NU finns det som ett blogginlägg. Lycka till.

Annika: Nu finns hela hemligheten/härligheten på bloggen!

Johanna: Absolut!

Lovisa: Hahaha så sjuk dröm, jag är hedrad över att jag fick vara med, trots den hemska frisyren. Jag är också säker på att vi hade stegat ut tillsammans. Hoppas allt är bra med dig och att vi stöter ihop med varandra nån dag under julen. God helg. kram

Alex: NU kan du läsa hur det går till!