fredag 29 maj 2009

Jag tänker inte begränsa mina barn genom er inskränkthet

För rätt många år sedan köpte jag en jacka åt min systerdotter, en jacka som jag gav med lite egoistiska baktankar, nämligen att jag skulle ta över den den dagen jag själv fick barn.
Igår hittade jag den hos min syster och blev överlycklig när den var i stl 86. Jag satte genast på August den och kände mig stolt över min framförhållning.

Min syster kollar då på mig och påpekar att den är lite väl tjejig. Min syster brukar inte ha problem med sådana saker och vet dessutom att jag inte bryr mig men ändå kom den där kommentaren.

Jag började tänka på svennebanangenustänk, lixom att vi har kommit till att vi kan vara så tokiga att sätta rosa kläder på våra pojkar och låta våra flickor leka med bilar osv. Men det verkar som om där går gränsen. Att se en pojke i en rosa kappa med fjärilar(som dessutom är extremt fin med vackert tyg och fint foder)det är att gå över gränsen, tydligen. Men vilket jävla bullshit, som om mitt barn känner sig kränk av mig för att jag sätter på honom ett plagg som vi vuxna bestämt ska sitta på en söt snäll liten flicka.

Så här ligger det till, jag väljer kläder som passar mina barn, som är lekfulla och fina. Som dom tycker om. Om dom sen inte vill ha dessa kläder så får dom välja nåt annat, jag kommer inte vara den som står i vägen. Men jag kommer ALDRIG klä in mina pojkar i ett kön.

Och så är det med det.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Bra där!

Nanó W. sa...

Precis så ska jag resonera när jag blir mamma!

Kråkan sa...

HIGH FIVE!

Charlotte sa...

Å vad skönt det är att läsa ett sånt här inlägg när man får höra så mycket dumma kommentarer om rosa kläder på pojkar. Jag älskar rosa, min son bryr sig bara om att ha bekväma kläder, så vad spelar det för roll!?! Dessutom så var kappan jättefin!

Tant Brun sa...

Heja dig! Jag har faktiskt dig i tankarna när mina egna svennebanantankar tittar fram. Fick en rosa/vit/röd body av min bästa vän häromdagen som hennes dotter haft. Hon gjorde ingen stor affär av det och jisses vad den är fin på min lille pärla.
Samtidigt tror jag det är bra att provocera också, få folk att tänka till lite. Att inte klä sitt barn i ett kön är bra ord.
Jag stendiggar kappan och som antytt innan, du än förebild!

En Annan Sida Av Anna sa...

Väl rutet! Här i karga norrbotten är många i vår ålder hemskt inskränkta och en del kan inte ens tänka sig att deras son ska få bära röda plagg. Hemska tanke att vår generation är så trångsynta.
//Anna

Elina sa...

YOU GO GIRL!

Alexandra Reichler sa...

Röda plagg tom?! Herregud. Ja, man slutar ju inte chockeras. Jag blev så arg så jag höll på att dö när en pappa talade om för hans son att kliva av en rosa cykel för "du ska ha en blå eller svart". Ungen började såklart gråta. Helt idiotiskt.

Anonym sa...

Blir så glad av att läsa detta, tack! Önskar att fler föräldrar tänkte som du, särskilt om sina söner.

Amanda sa...

WIEE!!!

Anonym sa...

Du ÄR ju underbarast! Å dina barn är alltid sjukt snyggt klädda :)

Maria sa...

klockrent!
ALLA färger är fria....

Maria sa...

klockrent!
ALLA färger är fria....

elakamilla sa...

inte en egentligt rätt kommentar till inlägget, men ville bara tipsa om att vi såg en sådan tvillingvagn du letar efter på returmarknaden i vännäsby i onsdags så det kan vara värt och ringa dit och kolla om den finns kvar.

/mikaela och camilla

a.m.o. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
a.m.o. sa...

Skrev en kommentar, men den blev helsnurrig så jag tog bort den och skriver ett inlägg om saken i stället! Återkommer!

Isabelle sa...

Helt rätt!!! Sjukt snygg kappa dessutom!

Kråkan sa...

(jag hade nästan önskat att någon hade sagt emot dig. för det vore roligt. då kunde det blivit lite krig)

Teres sa...

Alltså alla ni som kommenterat, så himla glada ni gör mig. Tack för alla vänliga ord och uppiggande tankar.

elakamilla: Åh tack så mycket för att ni talar om det! Vilken pepp, ska genast försöka ta mig dit och se om den finns kvar.

Emma says style, love & rock and roll. sa...

Bra skrivet!