söndag 11 januari 2009

På tal om 1 år


Tänkte bara meddela att vi redan fått två lära gå vagnar av A & J farmor och farfar, så ingen skulle få för sig att köpa en sån i födelsedagspresent menar jag. Tips på andra saker är:
Fina och bra kläder
Prestenkort på pop
Roliga leksaker
Lite instrument som inte låter FÖR mycket
Böcker

Saker som kanske inte känns så jätteaktuella:
Gosedjur(de har oändligt många redan)
Leksaksvapen
Kläder med "killiga" tryck, tex bilar poliser mm
Kepsar

De flesta vet nog redan vart vi står när det kommer till könsrollsbaserade saker med jag vill ändå poängtera att vi inte tycker det är konstigt eller fel med typiskt flickiga saker, hittar ni hårspännen eller en docka som är fina och ni vill ge dom det ja då gör ni det för tusan. Men ni behöver inte heller känns att det MÅSTE vara så. Tänk så här, det spelar ingen roll, enkelt va?

Förresten så behöver man inte ge dom nåt heller om man inte vill.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom jag inte har följt den här bloggen under särskilt lång tid, och bara kan ana hur ni ställer er till könsrollsbaserade kläder, leksaker o.s.v. vill jag fråga hur ni tänker kring det här med att pojkarna gärna får "flickiga" grejer, men ogärna "pojkiga".

Är det något slags politiskt statement från er sida att era barn gärna får sådant som marknadsförs som flickgrejer?

Själv gillar jag inte heller idén om att det görs skillnad på vad flickor resp. pojkar bör leka med, ha på sig etc., men det där med att bara göra tvärtom för sakens skull är jag inte heller riktigt med på.

Sen har jag inte någon försmak för typiskt flickiga grejer heller, så det spelar kanske in.

Ursäkta den väldigt långa kommentaren!

Teres sa...

anonym: nä jag ser ingen skillnad på typiska flick och pojksaker, det jag menade med typiska killtröjor med tryck på var mest för att jag tycker såna tröjor är väldigt fula. Men jag har nog en fallenhet för pasteller och söta saker så det får mina pojkar stå ut med till den dag de säger ifrån.

Anonym sa...

okej! jag håller med, såna typiska killtröjor med tryck på är fula. och era pojkar är väldigt fina i sina färgglada och lekfulla kläder.