måndag 3 november 2008

Gårdagen.

Efter en promenad på 40 minuter, i de spetsiga skorna, i det kalla umeåvädret var vi framme vid huset där den unge mannen håller på att bygga två lägenheter. Det första vi ser är 5 män i dunjackor som står och röker, en av dom kommer fram och presenterar sig, det är han som äger huset och förklarar att det är letter som ska bygga lägenheterna och att det har andra traditioner och att de nu på söndagen är berusade.

När jag sedan steg in i huset var det som om någon slog mig i magen, det luktade precis som hemma hos min pappas tjej när vi var små. Det vill säga rök, korv och alkohol. Det är inte riktigt den känslan man vill ha när man stiger in i ett rum som skulle kunna komma bli ens framtida kök.

En anna grej som störde mig på var att man såg alla fina gamla tapeter rivas ner och att de skulle ersättas med vitt. Vitt är iof fint men tapeterna var snäppet finare.

Det kommer med all säkerhet bli jättemysigt där, dessutom har vi friheten att måla och tapetsera hur vi vill, samt att det finns ett växthus på gården.
Men huset ligger precis vid ök och det känns lite litet.
Vi får se helt enkel.

Inga kommentarer: