söndag 7 september 2008

Jag vill oxå se!!


"Stina Wirséns bok blir teater.

”Ett litet drama om de allra största känslorna för de allra minsta.” Ungefär så sammanfattar Roger Westberg Stina Wirséns bok ”Vem är ensam”, som han har översatt till scenspråk och sätter upp tillsammans med Tomas Fingal på Boulevardteatern.

– Den handlar om en ensam nalle som känner att hon behöver en kompis. Först ringer hon till fågel, men fågel skall åka till farmor. När hon ringer till katten blir det inget svar. Och när hon ringer till kanin så leker kanin redan med rosa nallen och de vill inte vara fler.

– Så nalle blir jätteledsen och vet inte vad hon skall göra. Hon börjar rita, men det går inte så bra först. Hon försöker rita av kanin, men kaninen blir bara ful eftersom hon är så arg. Men så ritar hon mer och mer och blir alltmer upptagen av det. När katten kommer och vill leka och spela boll så har hon inte tid.

– Så det handlar om ofrivillig och självvald ensamhet, om att vara ensam fast man inte vill – och vara ensam för att man vill. Det handlar också om kompisar och hur det kan bli ibland när man är tre."

1 kommentar:

Sofie sa...

ska vi gå och se den? kommer den hit förrsten?