torsdag 8 maj 2008

Ärlighetens inlägg.

När jag var gravid gick jag upp 35 kilo, från ca 68kg till hela 103kg. När min vikt visade tre siffror skrattade jag bara, det var helt sjukt. Jag har varit ätstörd i många många år och aldrig trodde jag att jag skulle låta mig själv väga tresiffrigt, visst, jag bar på två fina äpplen men att gå upp 35kg kändes.
När jag sedan hade fött ut A&J så kände jag mig smal som aldrig förut men vågen visade fortfarande 90kg och inga av mina kläder passade.
Efter yttligare en månade hade jag gått ner till 82kg och det är där jag är nu, kläderna passar fortfarande inte..
Så nu är min undring, har jag, genom min nya mammaroll blivit så pass mogen att jag klarar av hederlig viktnedgång utan att det ska övergå till besatthet?

För jag vill verkligen väga 68kg igen och kunna ha mina kläder, men jag vill inte låta det gå överstyr och bli sur och arg eftersom jag inte får i mig mat.

Just nu är jag inne på min tredje dag utan godis/kakor/chips/glass och det känns jävligt bra.

4 kommentarer:

Akan-Kakan sa...

Å, det är ju jättesvårt att låta bli köksskåpet när man är mammaledig, tycker jag! Jag hejar på dej!

Tant Brun sa...

Men du har ju ändå gått ner rätt så snabbt. Jag får gå till mig själv i vanlig ordning, jag är på andra sidan, 13 dagar kvar till BF och vikten är väl elefant modell större. Var överviktig innan och är garanterat på tresiffrigt nu. Men jag har gett mig fasen på att inte falla tillbaka till mina problem med maten efter bebis kommit. Men det får ta sin tid. Jag tror inte längre på att helt utesluta saker utan på att äta måttligt. Tror verkligen på tallriksmodellen och så kanske begränsa det onyttiga till en dag i veckan. Och motion såklart.
Jag tror absolut du fixar det, men tänk inte på 68 som ett mål. Känn efter var du trivs istället. Det finns nya kläder :).

Hittade hit via Underbaraclara och det är jag mycket glad för! Lycka till med allt!

Teres sa...

akan-kakan: Jo det är väldigt svårt speciellt när man som jag älskar att baka. Men som tur är blir jag ofta rätt mätt på mina egna bakverk, bara genom att baka dom.

Tant brun: Nä man ska verkligen inte utesluta saker och man ska inte tänka bantning heller, men för att jag ska trivas med mig själv vill jag ha min gamla kropp, den gillade jag!
Men jag mår bra av att inte äta så mycket socker, jag är mycket piggare och får inte så mycket ont i magen.
Grattis till din snart utkommande bäbis förresten.

Anonym sa...

For en fantastisk fin blogg! For en fin familie du har - så heldig du er! Har selv en nydelig sønn på 5 mnd, og er noen kg over 'før-gravid' vekten. Det går sakte, men stadig nedover med amming, sunn og rikelig med mat (grønnsaker, linser, egg, fisk) og turer med vognen hver dag. Kroppen blir som før, mer eller mindre, for noen tar det 3 uker og for andre tar det et år. For meg år det sakte men sikkert fremover. Ta godt vare på deg selv, og den fantastiske kroppen som har laget to barn.