Igår gjorde David och Robert vegetarisk julskinka här och i morse fick jag smaka på resultatet. Vilket succé!
Jag minns med skräck alla jular när jag just hade blivit vegi som är för mer än 10 år sen nu, det var allt annat än spännande. Jag åt potatis och vört med senap.
För att inte tala om skolans "skinka" gjord enbart på kål, fy fan van äckligt det var.
Nu för tiden är julmaten en fröjd. Jag är i himmelriket eftersom det alltid är uppdukat vegikorvar och vegisill och annat köttigt.
Den här julskinkan är dock ny för i år, den ser ut som en liten köttskinka, med ströbröd och sånt, den är den helt slät och smakar lite rökt och salt.
Den är redan en given hedersmedlem på vårt julbord är allt jag kan säga.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Ni känner säkert redan till den här bloggen: http://veganvrak.blogspot.com/
men jag tänkte tipsa ändå! Många fina julmatstips!
Hej! Tjuvläser på din blogg ibland, hoppas du inte misstycker! Måste fråga om julskinkan, blev så himla pepp! Hoppas allt är bra med dig och din fina lilla familj! Kram från Johanna i Gbg
TMKS: jo från henne har vi fått fin fin inspiration. det är en kul matblogg.
Johanna: Hej! Jag misstycker så klart inte. Om du skickar din mailadress till mig så kan jag mejla dig receptet. Den är verkligen värd. Kram.
Johanna: Receptet vi använde finns här: http://www.oxon.se/seitan/recipe.html
Skinkan blev faktiskt väldigt bra, men eftersom det var första gången kommer man alltid på saker man kunde göra annorlunda. Vi ska göra ett nytt försök så att vi har färsk skinka på julafton. Lycka till med ditt försök!
jag tänkte också fråga om receptet, men nu såg att det redan var givet. givet är också att julskinkan ska stå på mitt julbord!
Tack så mycket! Åh så gott och God jul på er!
Skicka en kommentar