tisdag 30 december 2008

jag - holmsundsbussen, 0 -10

Det finns en buss, närmare bestämt 123:an här i Umeå som har de konstigaste och mest otrevliga busschaufförer. Dessvärre är det min jobb-buss också, och varje dag pågår ett ständigt krig mellan oss.
Det hela började när jag var gravid, 3 gånger under den tiden tvärstartade bussen så jag for med min hundrakilos kropp in i handstödet. Behöver jag tillägga att det gjorde jävligt ont.

Dessutom har den ett flertal gånger inte stannat när man ska av, inte stannat när man ska kliva på samt kört för fort och pratat i mobiltelefon.

Idag när jag skulle kliva på hade jag 3 fullproppade påsar med mat, ett blöjpakt och en blompåse, med andra ord hade jag inga händer till balanshjälp. Så naiva jag bad om ett inte allt för orimligt förslag till chauffören att han gärna fick vänta med att starta till jag satt mig ner, han svarade med ett N.E.J. På riktigt alltså, han bokstaverade N.E.J för mig.

Sen körde han iväg.

10 kommentarer:

Kråkan sa...

MEN SNÄLLA NÅN JAG DÖR!

BettyBulldozer sa...

Så sorligt! Att man inte ens kan ha lite snällhet i sig i juletider! Det är nästan så att man blir peppad på att satsa på buddföraryrket och bli en supersnäll sådan!
/ Hannah

Jessica sa...

"En busschaufför, en busschaufför är en man med glatt humör"...??
Vilken tragisk människa! Hoppas det gick bra iaf. Kram

Karin sa...

Men alltså - vilka idioter det finns! Jag förstår verkligen att du hade föredragit bil istället för buss. Önskar att jag varit med och kunnat säga nåt riktigt spydigt och argt åt honom (som du vet att jag kan få till!). Glöm busschauffören och alla andra dumma människor och njut nu av dina lediga dagar! Puss och kram

leila sa...

VA. det var det stördaste jag har hört. synd att du inte hade en fri hand, för då skulle du ha smockat till honm tycker jag.

Manis sa...

Det är alltså inte bara i Spanien som servicepersonal av alla slag är jävliga.

Anonym sa...

när jag har också åkt med holmsundsbussen brukar den där gråhåriga chauffören glömma att stanna sjukt ofta, man får skrika åt honom "JAG SKA AV HÄR!". då stannar han typ varsomhelst och snäser åt en att man ska skynda sig. den mannen måste hata sitt liv.

mimmi sa...

I sådana lägen hör man av sig till bussbolaget och upplyser dem om att de har en olämplig chaufför i tjänst. En likartad person har i min stad på detta sätt fått två varningar och därmed skärpt till sig.

Hej förresten, trevlig blogg!

ida sa...

inte bara jag som svurit över holmsundsbussarna då. Bodde tillfälligt i holmsund i våras och insåg verkligen hur otrevliga många av busschaufförerna var. Om man kom med ett glatt "hej" fick man så gott som aldrig ett svar. En gång körde bussen rakt förbi fastän jag stod med en hel hög med stora resväskor bredvid mig. Tur att det inte gäller alla busschaufförer...

Lisa sa...

Alltså fy faaaaan! Jag känner igen det där. Men tänk så här. Jag tänker så här varje gång jag åker buss och det är inte ofta just pga att busschaufförer är så korkade. Jo, att anledningen till att de där människorna är busschaufförer är just det, att de inte kan göra något annat. Vilken tomte som helst kan bli busschaufför just av den enkla anledningen att det krävs inga gymnasiebetyg för att köra buss. Det krävs ingen intelligens, ja det krävs egentligen inte att man ens kan köra. Så där är svaret till att de är som de är. De klarar inget annat för att de är så fruktansvärt korkade. Lider verkligen med dig att du måste åka de där bussarna.