torsdag 7 augusti 2008

Vägtrafik

Vägpaketet, eller Umeåprojekt 2 som det tidigare kallades, handlar om att skapa ett nytt övergripande vägsystem i Umeå och ny sträckning för väg E4. I dag passerar all trafik genom centrala Umeå, vilket innebär både stora trafiksäkerhetsrisker och en negativ påverkan på miljön.

Umebor, är det någon som vet nåt mer ang detta? Alltså kommer det hända och i så fall när?

6 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Inte Ume-bo, men journalist så jag ska försöka hjälpa dig.
Antar att du hittat det på Umeå kommuns hemsida. Det står att det finns beslut på det från i år, det beslutet borde du kunna få ut från kommunen genom att ringa dem. Får du tag på beslutet kan du också begära handlingen som ligger till grund för beslutet för att se genomförandeplan etc.
Dessutom borde det finnas en handläggare på kommunen som kan svara mer på frågor om när och så vidare.
Där jag jobbar har vi en bra kundtjänst man kan ringa på kommunen som kan föra en vidare.

Lycka till!

Teres sa...

Anna-karin: Tack så jätte mycket! Ska genast ta tag i saken.

Johanna sa...

jag har för mig att det iaf för några år sedan fanns planer på att låta kolbäcksvägen bli nya e4

Sofie sa...

kan va den där ringleden dom pratar dom. som innebär (som johanna sa) att e4a-trafiken som går genom hela stan nu ska gå via kolbäcksvägen istället. det borde bli ett sjukt stort jobb att få folk att känna sig peppade på att köra krongelkrokväg till kolbäcksvägen isälelt för att köra rakt genom stan när man kommer till rondellen på teg (om man kommer söderifrån). antar att dom måste bygga ut kolbäcksvägen kanske, och göra nån ny väg dit...typ

Eriq sa...

Som Sofie säger, så krävs det säkerligen en del omdragande av vägen mellan södra rondellen och kolbäcksvägen för att göra ringleden attraktiv. Vi har ju dock en flygplats att ta hänsyn till... Vore spännande att få veta mer om projektet. Har du kollat nåt med kommunen Teres?

Teres sa...

Ja jag vill oxå veta mer, jag har skickat ett mail till kommunen men inte fått nåt svar, återkommer i bloggen när jag får det.