onsdag 18 augusti 2010

Barn

_MG_2726
Idag efter jag hämtat mina barn på dagis fick jag för mig att vi skulle ha en trevlig stund på biblioteket tillsammans, låna lite böcker och låna lite filmer. Efter ungefär 20 minuter fick jag dom att välja 4 filmer, väl framme vid kassan fick vi veta att vi bara fick låna 2 filmer.
Där startade kaoset.

August fick vansinnesutbrott för att han inte fick hålla i alla filmer och Julian slängde sig på golvet och skrek för att inte han fick låna Pippi, dom gick bananas och jag kände mig hjälplös. Trött, matt och hjälplös.

Det slutade med att jag mutade dom med lördagsgodis, eller onsdagsgodis. Mycket, mycket godis, vad dom vill ha, det fick dom, bara dom slutade skrika och ligga på golvet.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag älskar varenda minut av mitt liv.

12 kommentarer:

fröken lila sa...

men gud. hade jag jobbat pá det bibliotheket hade jag frágat om inte barnens pappa/din man hade ett eget kort, och om inte sá hade jag fixat fram ett át honom sá att det finns tvá lánekort för 4dvder i familjen. dáligt servicetänkande av bibliotheket, tycker jag. sá du behöver inte alls skämmas.

Anonym sa...

Not good. Dålig stil av dig som förälder att ge dem godis för att de ska sluta uppföra sig dåligt.

cate sa...

nej det är inte alls dåligt av dig. underbart att du visar att du är mänsklig och man orkar faktiskt inte alltid vara världens förnuftigaste förälder...

annamia sa...

Det är det finaste. Att man vågar visa sig matt och hjälplös. Det är styrka att inte ständigt söka det perfekta. (Tycker det är lite typiskt och roligt att den som kommenterar negativt är anonym) Heja heja för mänsklighet!

Anonym sa...

Åh, så underbart vanligt! :) Du är inte den första och sista mamman som mutar en skrikande "jag vill ha" unge!.. Och just på ett bibliotek! Där som det ska vara just tyst och inte ngt spring.
Tanken var så god!!

anneli sa...

Det är så jävla skönt och befriande med folk som vågar vara mänskliga! Vi är inte perfekta, men jävlar i mig vad bra vi är i alla fall.

Anonym sa...

Biblioteket har väl en gräns på två DVD just för att det ska finnas DVDer att låna. Annars tar de väl slut direkt.

ATATAR sa...

Tråkigt att nån anonym dumsnut ska komma med sura pekpinnar, lyssna inte på sånt.

Du verkar vara en bra och vettig förälder, det är klart att man måste ta till mutor ibland när det vardagskaosar, så är det bara. Heja dig!

Emma sa...

I Göteborg finns det ingen gräns för dvd:er. Här får man låna hur mycket som helst. Borde vara så överallt kan jag tycka.

Rebecca sa...

Haha, såklart alla neggon är anonyma!
Tack för att du vågar visa att du är mänsklig!

Sofia sa...

Jättebra blogg!

Tips, om du gillar Vogue så har Nordic Art House hundratals Vogue tavlor till bra pris som man köper på nätet! Det är tavlor av klassiska covers från Franska Vogue. Det kan man hitta på nordicarthouse.com, kolla in det dom är jättefina...

Ha det bra!

Teres sa...

fröken lila: VI är så vana med deras farmor som jobbar på bibliotek och av henne får vi alltid låna hur många vi vill, så vi hade noll koll på dessa regler. Vi får kanske ta med Davids kort nästa gång, tack för tipset!

anonym: dom uppförde sig inte "dåligt"

CAte: Tack, det är som sällan man gör rätt i dessa lägen.

annamia: ja tänkt om man bara såg folk vara perfekta, jag skulle gå under efter en dag.

anonym: men precis, man får lite panik inne på bibliotek för att man inte vill störa alla.

anneli: WORD!

anonym: Det är nog så.

atatar: Ja mutor är en sån grej som man tror man ska vara duktig å undvika, sen ba, nehe, det går ju som inte om man vill komma igenom vardagen utan en miljon bråk om dagen.

emma: det hade varit grymt.

rebecka: haha ja så är det alltid. Tack, jag ska alltid visa min mänsklighet, jag lovar.

Sofia: tack snälla.