onsdag 16 april 2008

Choklad och pinjekaka

Jag gjorde den här kakan igår, och låt mig bara säga, himmelsk! Mmmm, med rosmarin-glassen till.
En given Succé.

Ingredienser

2 ägg
3 dl strösocker
100g smält smör
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmass

Gör så här
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Rör i smält smör.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.
8. Tips!
9. Kakan ska vara kladdig i mitten men det kan ta lite längre tid att baka i ugn med endast över/undervärme. Varmluftsugnar är mer effektiva.

1 kommentar:

Klumpigheten sa...

Jag har provat denna också, den är fantastiskt god det är bara så att man måste prova för att fatta.