lördag 6 november 2010

Rättvisa my ass.

IMG_3996-pola01
Har ni hört den där om att ens arbetskamrat frågar vem som tar hand om kidsen när morsan är ute och spelar skivor. Har ni hört samma sak när farsan är ute, ne skulle inte tro det. De här är ju fan genus på dagisnivå men man blir ju sjukt less ändå.
Samma person har ett ex antal gånger frågat om jag "någonsin träffar mina barn" när jag gör så mycket saker.

Tänk att det kan va så provocerande att jag har ett liv utanför min familj, undra om det är för att mitt skivspelande handlar om sena nätter och att det är alkohol inblandat. Eller är det för att jag inte sitter hemma och klagar på att mitt liv rinner mig ur händerna och det ända jag gör är att ta hand om kids, tar hand om en man, städar, diskar, tvättar osv.

Jag tänker inte försvara mig, för jag vet att du, och säkert om andra också som läser den här bloggen, vill att jag ska känna en uns av dåligt samvete. men vet ni, det gör jag inte Mitt liv är så himla bra mot mig. Himla himla bra.
3
8
teres
18664_225098900783_704235783_3379926_2738478_n
Ps: Och jag ammade inte heller.

37 kommentarer:

Kråkan sa...

Himla himla himla bra tillåme! <3

Ida sa...

Ha aldrig dåligt samvete, inte ens ett uns.

Joanna sa...

hahaha.
jag gillar särskilt ps:et.

för de som ifrågasätter dj:andet sätter säkerligen i halsen av ditt ps.

en vänlig liten käftsmäll.

J sa...

Och jag ammar och jobbar halvtid och ingen fattar vem som tar hand om mitt (vårt?) barn övrig tid eller hur hon får mat (och sedan tycker de nog att det blir too much info när jag berättar hur det går till med pump etc.).

Vansinnet.

s sa...

du är så jäkla grym. så du vet. i underbaraclara tävlingen häromdagen så skrev jag att du inspirerade mej med din stil, du inspirerar mej faktiskt hela du. jag är lite blogg-kär i dej, hoppas du får en fin lördag!

inte skyldig sa...

go you.

Katta Kvack sa...

Åh <3 Det är klart du inte ska ha dåligt samvete eller försvara dig. Klart att du har rätt till ditt liv. Heja dig!

PS. Jag ammade inte heller.

Jennie sa...

älsk på det!

Martina sa...

Jamen faktiskt, så himla idioti , så himla provocerande på basic plan. Förstår att du blir less.

Malin sa...

=) Underbart!

i filmerna jag ser sa...

shit! du är ju faktiskt fantastisk, i liv och ord och bild

Jesper Karlsson sa...

Ibland undrar man ju. Var är föräldern/föräldrarna? /orolig farbror till två knoddar.

systrarna stenlund sa...

Men herregud! Menar du att du inte tar hand om din familj jämt?! Vad är du för sorts mamma egentligen? Vem tror du städar om inte du gör det? Va? Va?

Osv, osv, osv.

Fuck off, femtiotalet. Och newsflash, för alla som inte vet: pappor kan också ta hand om barn.

Petra Eleonora sa...

Hejja hejja Teres! Om bara fler gjorde som du skulle världen bli lite lyckligare :)

annamia sa...

Lovely! Bara fnissa åt såna typer..

Karin E Jansson sa...

Haha, du är så klockren! Jag är också lite blogg-kär i dig, tur att jag och s kan dela.

Anonym sa...

Allt som går emot den stereotypa (förlegade) föreställningen av en mamma sticker tydligen i ögonen på vissa!
Kom att tänka på att majoriteten, för att inte säga "alla", som jag berättat för att min fästman varit hemma i princip hela vår sons 19 månader långa liv blir överraskade. För det är tydligen något som är så sällsynt att det knappt förekommer, väldigt märkligt tycker jag.

Hemma sa...

Jag tycker du är en föredömlig förälder som säkerligen alltid kommer att vara inspirerande för både dina barn andras barn och alla vuxna som säkert skulle må bra av att inte vara så rädda för att göra fel.

Karin sa...

Du är så jävla bra Teres!

Annika sa...

hurra för dig!

Ylva Maria sa...

Heja heja!

A Fransson sa...

Teres. Vi känner inte varandra så väl alls, vi hejar allt som oftast när du spelar skivor och förutom att du kan konsten att dra igång ett dansgolv är du en av få som får mig att vilja bli förälder. Jag vill absolut inte ha barn när jag ser dessa otaliga stereotypföräldrar. Jag får panik av framtidsvisionen de frammanar. Du däremot, är ju en stjärna som ger hopp om att man kan ha ett eget liv "trots" att man får barn! (Fast jag är lite sur över din GG-spoiler på facebook, haha)

Caroline sa...

Fantastiska du. ta ingen skit!

Anonym sa...

Åh fy fan så sorliga människor det finns, som tycker att mamman måste sitta fast med barnet 24/7. Och när mamman väl får komma utanför dörrarna, då heter det att pappan är hemma och "passar" barnen. Passar barnen? Som om han är en barnvakt bara lite då och då. Har ALDRIG hört att en mamma säger att hon "passar" sina barn. Nä fy fan, när jag blir en mor ska jag också leva mitt liv, lika mycket som min sambo ska få leva sitt. YOU GO GIRL!

Klara sa...

Ville bara säga att jag precis hittade din blogg, och- Gud vad fin den är! Jag dör lite. SÅ direkt upp på min länklista!

/Klara

Kajsa sa...

Bra där!
Vissa människor verkar ju leva i en annan tidsålder. Trött blir man.

PS. Gillar ditt PS

Rebecca sa...

Inte ett endaste litet uns av dåligt samvete ska du ha.

mariamosh sa...

Vilken tur att den här världen har personer och mammor som du Teres, som gör den här könsstyrda världen lite lite bättre och roligare att leva i.

Att jag och Kenny splittar lika på föräldraledigheten med 6 månader var verkar också göra ont i vissas ögon. Att som mamma börja jobba "redan" efter ett halvår, hjälp hur ska mina barn bli?


Jag tror att de människor som tittar snett på oss "frigjorda mammor" bara är avundsjuka på att de inte kan leva samma liv.

Maja sa...

Det är klart vi är avundsjuka!

Antonia sa...

Du är bäst! Det är såklart man måste ha sitt eget ibland och ha roligt på köpet, är man själv lycklig så gör man andra lyckliga. Så glad mammma = glada barn.

Keep up the good work.

<3

Alex sa...

Varför är det inte mer (allmänt) provocerande med föräldrar som ska dra med sina barn på allt möjligt hela tiden. Stackars stressade föräldrar och barn ska boka upp varenda ledig tid på "barnunderhållning" (när ett barn i själva verket nöjer sig med att leka med en pinne en halv dag.)

Ta hand om dig själv och lev så att du mår bra. Då mår dina barn bra. (har någon sagt till mig och jag tyckte det lät bra)

Hoppas jag får dansa på ditt dansgolv snart.

Caroline sa...

Störtskönt!!! Heja dig!
Och du, "dåligt samvete är en fälla"!!!
Får jag lära mig i en KBT-grupp, driven av primärvården och alltså finansierat av skattebetalarna!
Dessutom får vi lära oss att lyssna på oss själva. Också. Då speciellt på våra känslor. Att VI ( i 99.999% kvinnor) också finns! Och får ta plats. Själva!
Du gör med andra ord precis rätt. Då lyssnar på dig själv och bumerangen flyger tillbaka på den missunnsamma, bittra, tragiska kvinna eller man som yttrat sig!
kram!!!

Linda sa...

You go girl!!! :)

C. Tvillingmamma sa...

Som 90% ensamstående skulle jag vara så glad att få uttrycka den sida du har,att ha tvåsamhet och kunna ha ett liv. Alla har vi rätt at välja hur vi vill vara mammor. Tror helt rakt och klart på en sak, "mår mamma bra,mår barnen bra" desto mer du njuter av ditt liv,desto mer kan du ge till dina barn av den njutningen ! Kör på...let the music play!

Dunkels sa...

Heja, Teres!

Emma says, style, love & rock and roll. sa...

Heja, inte ett uns av dåligt samvete ska du ha! Jag får ofta frågan hur det går ihop att dj:a och att jobba som socionom. Som om alla dj:s vore missbrukare eller vad?! Näe. Det köper jag inte.

Teres sa...

Tack så jävla mycket för alla peppande kommentarer, tillsammans är vi bäst. Är så efter med att svara på kommentarer så Jag gör ett kollektiv TACK SÅ sjukt sjukt mycket.

Egentligen vill jag svara personligt på alla men jag får stressmage bara av att tänka på det, men jag uppskattar alla fina ord mer än vad ni kan ana.