tisdag 13 juli 2010

Kakor.

hallonmacaron1-e1272442142964
Bild: söta Saker.

Är det nån av er läsare som har tips på en sjukligt god småkaka, eller kaka man kan ha i nån slags form, typ muffinform eller aluminiumform?

Jag tänker mig att du kära Clara borde kunna komma med ett toppentips här!

Och med all säkerhet även nån annan läsare.

6 kommentarer:

Hanna sa...

Min absoluta favorit är dumlekakor! Väldigt enkelt och sjukligt goda. http://www.expressen.se/1.66697

dozan sa...

Jag vill tipsa om att göra vanliga chokladmuffins och stoppa i en ruta av Marbous nya Polkachoklad i varje - beroendeframkallande...
:-)

Miriam sa...

Mazarin! Motivering: aluminiumform (check) och potatis (fascinerar mig att nagot sa matigt kan delta i nagot sa sött), möjligt att variera färg och smak (fast Vickan och Danne har väl redan gjort blabär. Jag gillar lime!). Lite pilligt att trycka ut botten i alla formar, men fyllningen kan ju massproduceras.

Linda. sa...

kolla leilas recept! massa inspiration. och systrarna eisenmann är också grymma.

man kan ju ha chokladmousse i formar med. kanske vit chokladmousse med färska hallon på, för att matcha era fantastiska inbjudningar:)

leila: http://www.recept.nu/1.147574/2008/07/28/leila_bakar_sa_det_smakar

systarna: http://www.recept.nu/1.14153/lisa_och_monica_eisenman

Debbie sa...

Småkakor: Majorer med korinter och mandel. Sjukt goda och very old school.

I formar: Jag brukar göra muffins i små små pappersformar. Med gräddfil istället för mjölk och massa citron till exempel, eller med rivna jordgubbar i smeten och fyllning av rabarberkräm eller varför inte mörk choklad och banan? Om man orkar kan man ju göra frosting eller maräng på toppen! Blir fint, och mycket godare än stora muffins som brukar ha en tendens att bli lite... törrt.

Tjo!

Romantik och Verklighet sa...

Klassiska chokladbollar, rullade i smällt vit choklad och sen pastell- strösslade. I små formar. Kanske inte direkt småkaka, men gott. Och fint. /Ettan