lördag 28 juli 2007

Bara 7 månader kvar!

She is a perfect day.


Jag har varit Göteborg och hälsat på söderns pärla. Tack min skatt för att du är bäst.

tisdag 24 juli 2007

lördag 14 juli 2007

Tammie, ett geni!


The Golden Girls

tisdag 10 juli 2007

Matilda

Kärlek

Jag brukar ibland komma på mig själv att fundera kring kärlek, eller snarare romantik. Jag ser mig själv som en romantisk person, MEN, på senare tid har jag märkt att jag rodnar och blir obekväm i sådana situationer. Jag tror därför att jag har svårt för den direkta romantiken.
Jag vill uppleva de små sakerna, de saker som jag egentligen inte ska veta om .
Som till exempel hårpill när jag sover, gömda saker och lappar i väskor eller fickor. Att se mitt namn skrivet i ett block med hjärtan runt.

En av de finaste saker jag varit med om verkar vara så litet i andras ögon men för mig var det ett stort tecken på romantik och kärlek. Det var en månad in i mitt och D förhållande, och det var påsk. Jag hade under den tiden pratat om min svältfödda påskägg-längtan som liten.
Morgonen på påskafton vaknade jag i D säng och av någon anledning tittade jag ner på golvet bredvid sängen, där, precis under mig ligger det finaste turkosa påskägget fyllt med smaskigheter, jag tappade hakan, jag förstod ingenting och bara undrade vad det gjorde där. Det tog mig någon minut innan jag fattade att det var till mig.

Jag tror det kommer bli svårt att överraska mig så igen.

torsdag 5 juli 2007

Den där pappan.

Jag gjorde en bokbeställning för ett par veckor sedan och insåg när jag fick hem dem att de bara handlade om pappor. Jag tror inte det var en ren tillfällighet att det blev så, sommaren brukar vara ett slående inslag när det kommer till besvikelse.
Men den bok som fångade mig mest var Åsa Linderborgs fantastiska Mig äger ingen.

Jag kan inte riktigt förklara men det hon skriver påminner så mycket om mitt förhållande till min pappa, inte nu som vuxen men hur jag kände inför honom som barn. Han var felfri i mina ögon även om jag misstänkte att nåt var på tok, han luktade alltid cigaretter och vodka, men den lukten kan än i dag vara förknippad men nån slags snevriden trygghet.
Jag tyckte han var vackrast i världen och var imponerad av allt som han visste om fiske. De fina stunderna innan kvällen kom var när vi både metade nere vid nån sjö med deg, jag hatade mask så vi använde deg. Vi pratade ibland om honom och mamma och jag började alltid gråta.
På kvällarna kom oroet lika växande som vodkaintaget i groggarna. Jag gick alltid runt alla fulla människor och samlade in pantburkar, sen brukade jag somna.
Vi var varanna helg hos honom, varanna jävla helg.

Jag minns att jag brukade ljuga för mina klasskompisar här i umeå när vi flyttade upp att min pappa var en polis eller andra saker. Jag ville inte berätta varför han inte kom och hälsade på på 10år.

Mamma, min älskade mamma som fått ta så mycket. Mitt hjärta brister när jag tänker på allt hon fått gömma undan för oss som barn, så som föräldrar gör.

onsdag 4 juli 2007

Man undrar vad vännen har för sig egentligen...


Haha, min alldeles underbara Tammie gör mig gladare än gladast när jag besöker hennes blogg och ser denna bild och text
"Här är en bild på mig och teres i framtiden. För när hon kommer hit ska vi också sitta på kafé och se tuffa ut."

Ni som inte ser vad som är roligt kan gå in på funnygames.bilddagboken.se och kolla på 30 juni.